Første konkuranse i 2021

I helgen sprang me den første konkuransen siden Oktober i fjor. SBK arrangerte klubbkonkuranse i strålende vær. Dommer var Johnny med dommerelev Christiane og Sofie. Luke sprang sitt første AG2 løp, og han utførte dette og hopp løpet på en strålende måte. Lite brydde han seg om at det var masse folk og såg på selv om han ikke har sett så mange folk rundt banen på 9 mnd. Men det var nok værre med handleren sin mentale styrke, eg disket begge løpene.

Fotograf Vilde Lyngås

AG 2

Sofie var dommer og hadde bygd en kjempefin bane. Fra hinder 1 til 6 gikk alt perfekt. Som en kan se av tegning så må en ha god tid til å handle 9 – 10 og eg var obs på at han skulle gå selv fra 6 tom 8. Så klarer eg å gi feil kommando til 7. Sier bom istedet for tunell…. hvorfor dette kom opp er eg veldig usikker på. På briefing tenkte eg at han ikke måtte ta mønet, så det kan vær at det var det eg tenkte. Uansett, Luke tok da selvsagt møne da det var det felthinderet som sto der. Flink hund. Så det var den disken. Etterpå gikk alt bra helt til siste hinder. Som en ser så står det litt skjevt i forhold til bom. Dette hadde eg ikke fått med meg på briefing og det førte til at når eg holdt øye med Luke på bommen for å se om han tok feltet så såg eg ikke hinderet før eg holdt på å krasje med det og da presset eg han ut slik at han sprang rett forbi det. Og i tillegg så tok han ikke felt…

HOPP 2

Denne banen var også en fin spennende bane, samme dommer som i AG2. Starten var litt vanskelig og eg klarte å presse han ut og han veltet da hinderet. Som en ser på banetegning så var det en lang digga digga, dette må trenes på. Eg valgte å starte på nytt og da ble det også en disk. Etter som eg ikke har video så må eg bare gjette, men tror resten av banen gikk feilfritt. Var spesielt fornøyd med layering av lang tunell når eg sendte fra 8 til 13.

CARLOS BLOGGEN

Velkommen til bloggen om trening av min Manchester Terrier King Carlos. Han er 4 år og har en flott stamtavle med verdensvinnende bestemor og både mor og far er internasjonale champions. Carlos, som jeg kaller han i det daglige, er 4 1/2 år. Vi har gått på en del kurs med Siddis Hundeskole i Stavanger, det er en 100% positiv hundeskole som passer utmerket for meg, jeg klarer jo ikke å kjefte på Carlos. For noen år siden så hadde han vært verdens mest “utskjemte” hund, vi visste jo ikke bedre da. 100 % positiv trening betyr at straff forekommer ikke. Vi bruker belønning når hunden gjør noe bra i stedet for. Og etter en del teori og praktisk trening så ser en jo at det er det eneste fornuftige treningsalternativet, hvertfall for oss.

Profile