Dette er en blogg om trening og konkuranser med Heidi en 3 år gammel dvergpuddel. Me driver hovedsakelig med agility trening, men har også startet med lydighet og rallylydighet.
Me trener selvfølgelig kun positivt. Klikkertrening er ett verktøy som brukes til å trene alle dyr med hjernestamme. Metodene me bruker er positiv forsterkning og negativ straff.

Positiv forsterkning:

Når me blir belønnet idet samme øyeblikk som me gjør noe. (Blir tilfør et stimuli)
F eks:
sitEn valp skal lære å sitte, me venter til den setter seg frivillig, det tar som regel ikke lang tid. Lek litt med valpen og deretter bli passiv, da setter den seg som oftest og ser opp på deg. Idet den setter seg så skal du si bra og belønne den. Da skjer det en positiv forsterkning. Etter hvert vil adferden sitt skje oftere, den setter seg oftere og raskere. Husk at belønningen må være rett for valpen, altså noe den er veldig glad i.

Negativ straff:

Når me tas fra en mulig belønning idet samme øyeblikk som me gjør noe. (Blir fratatt et stimuli).
F eks:
Tispen jager valpen bort når den drikker fordi den biter henne. Valpen kommer da sannsynligvis til å bite sjeldnere når den dier.
I gammel umoderne tradisjonell trening brukes det mye positiv straff og negativ forsterknning. Også i hverdagslydigheten. Dette syns eg e veldig trist. Derfor prøver eg å fremme positiv trening hver gang eg snakker hund med nye mennesker. Anbefaler også folk å gå på valpekurs der de opplyser om treningsmetodene før de starter. I Sør Rogaland så anbefaler eg Canis og Siddis. Har både instruktørkurs og klikkertrening kurs hos disse og kan derfor anbefale de på det sterkeste. Har ikke deltatt på kurs i NKK eller på Sola hundesenter men har hørt at de bruker gammeldagse og tradisjonelle treningsmetoder så de vil eg ikke anbefale.

cropped-heidi-ball.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s