HOTZONE (slappe av på henvist plass)

I hundesport generelt er det viktig å ha en hund som kan slappe av i alle miljøer, det er derfor viktig å starte med hotzone trening snarest mulig. Eg har en opphøyet hundeseng som et har med meg på trening og kurs. Mange hunder syns det er lettere å bli liggende på noe som er litt over bakken i stedet for rett på ett pledd.
Eg har trent på dette lenge med Luke, han har hatt god fremgang, men det er fremdeles en veg å gå, stressnivået hans blir høyt når han e på trening uansett hvor, han har lett for å gi lyd eller/og å gå ned fra sengen ved forstyrrelser.

PÅ JOBB

INNLÆRING

Startet hjemme med å klikke og belønne (heretter kaldt K/B) når han gikk inni buret. Etter hvert kunne eg vente med K/B når han gikk inn, i starten kom han da ut igjen noen ganger uten at eg hadde K/B. Men han hadde stor fremgang og til slutt kunne han vær i buret med åpen dør mens eg gikk lenger og lenger bort. Allikevel så var han i «jobbmode». Det en egentlig vil oppnå med dette er at de skal kunne slappe av mellom jobbøktene, men siden Luke er en hund med høyt driv, det å legge seg ned og slappe av når han vet at det kan komme K/B er nærmest umulig for han. Eg har flyttet treningen ut fra buret og opp på en forhøyet hundeseng og den er med på treningen på SBK. Der bruker eg kommandoen vær der. Da kan han bli der mens eg holder på å sette opp hinder, men kun 3-4 min. Og dersom noen kommer inn døren så hopper han ned. Nå i Covid 19 så er det jo ikke så mange som kommer inn døren, så det er vanskelig å trene på det og.

FORDELER

HOTZONE PÅ RONDEHAUGEN

Det som er så fint med en god hotzone er at hundene kan hente seg inn mentalt og fysisk i løpet av kanskje timer med konkuranser, kurs eller trening. Dette er viktig for at de skal kunne fokusere og være engasjerte når de skal jobbe. Luke er som sagt en hund med høyt driv så han er over gjenomsnittelig aktiv uansett, men fokuset på meg er ikke alltid til stede. Noen ganger snuser han rundt, andre ganger stikker han av med leke. Eg tror at det kunne blitt bedre om han hadde slappet av i pausene.

Nå e våren kommet i Stavanger og da kan me starte å trene på utebanen også. Dette har Luke problemer med siden det er veldig mye forstyrrelser der. Så eg har nå startet med hotzone trening der og. Det blir mye lyd og det kommer til å ta tid, men håpet er at det skal bli lettere å gå konkuranser ute når den tid kommer så for hver gang me er på Åsen og været tillater det så må eg sette av tid til dette.

QLI

QLI PÅ ÅSEN

Slik som det ser ut nå når Qli kun er knapt 4 mnd så kommer det til å bli lettere med han, han tilbyr flatdekk og ligger fint på bordet når eg går 5-6 m bort allerede. Eg kan også drøye tiden , da legger han seg ned og venter tålmodig 🙂 Tilogmed blandt kråkene på SBK så ligger han fint og venter. Det eg gleder meg til nå er at fellestreninger kan starte igjen, så kan me trene på å se andre trene agility. Håper det skjer før sommerferien, men nå er me i slutten av April allerede så det spørs.

Som eg har sagt før så går med på valpekurs hos Canis, der avsluttes alle kurskvelder med rotrening. I går hadde me miljøtrening som hoved tema og det tok ganske mye av de mentale kreftene til Qli, me gikk en god tur sammen med de andre valpene og var gjennom mange poster med forskjellige nye ting, så han var sliten og hadde raptus de siste 100-200. Men med en gang eg slo opp bordet så var han klar, han nesten skudde meg bort for å komme oppå fortest mulig:-). Det var akkurat som å slå av en bryter.

En ting eg har oppdaget med Qli er hvor fort han lærer komandoer. Eg sier opp opp til Luke som kommando på at han skal på bordet, dette har eg sikkert gjort ubevisst når eg har trent Qli også for en dag eg ville at han skulle reise seg opp fra gulvet sa eg opp, da sprang han bort til bordet som sto 10 m borte og hoppet oppå :-). Selvsagt fikk han belønning, selv om det ikke var det eg mente så var jo det veldig kjekt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s