QLI’s FØRSTE MÅNED

Bordtrening

Det går så fort. Nå har Qli blitt 14 uker og 13 kg. Første fokus for oss var å venne han til det nye livet med Luke og meg. Luke er jo veldig glad i alle hunder også valpene, han ble veldig glad når han fikk en ny bror. Qli ble veldig fort trygg og virker som en rolig og sindig fyr allerede. Så bare krysser fingrene for at det fortsetter slik.

VALPEKURS MED MONA HOS CANIS

Me startet på valpekurs nesten med en gang, kanskje litt modig å melde han på så tidlig, men det har godt veldig bra til nå. Første gang var det privat time med Mona og allerede da viste Qli seg fra sin beste side i sin grunnutdanning. Han var veldig trenbar i nytt miljø på Forus. Me har selvsagt ikke full fokus på lydighetstrening, men startet forsiktig med å belønne frivillig sitt. Og det var ingen tegn til tilbakeholdenhet når han fikk leke som belønning for å si det mildt.

Første dag med de andre deltagerne gikk også veldig fint. Me startet med valpemøte, dvs at alle menneskene skulle møte en og en valp. Qli besto denne prøven med glans, han er jo over gjennomsnittet glad for å få treffe mennesker. Her må me nok legge inn ett gir for å klare å passere mennesker uten å måtte hilse på alle.

Ellers trente me hver for oss på å la vær å plukke opp ting fra bakken på tur og å være i ro blandt de andre. Veldig fornøyd med fokuset og treningsiveren han viste. Nå er det pause i 2 uker pga påske, gleder meg til fortsettelsen.

HJEMME ALENE TRENING

Eg har hatt ferie i 3.5 uke, så var det noen dager før påskeferie der eg var så heldig at en venn fra AG miljøet tilbydde seg å passe på han noen timer til dagen de første dagene eg var på jobb. Tusen takk til Jorun og datter Lilja, og Yourkshire jentene Millie og Pepa. De har holdt ut med en overaktiv valp som har veid dobbelt så mye og vært 10 gg mer aktiv en de PUH.

Etter det var det påske og eg kunne, selv om eg hadde vakt og jobbet hver dag kontrollere når eg startet og sluttet, sp da ble Qli alene med Luke noen timer om gangen. Eg hentet han i pauser osv. Når de er hjemme alene så overvåkes de ved hjelp av kamera. Det eg har sett er at de er veldig rolige mesteparten av tiden. Men allikevel så blir det noe tygging på sofa og masse tissing inne. Så etter litt prøving og feiling så har eg besluttet å ha han med på jobb halve dagen. Så sånn e ståa nå.

12 UKERS VAKSINE OG HELSESJEKK

12 ukers sjekk

Qli har vært med hos veterinær før og gledet seg derfor til å komme tilbake for å få mange godbiter. Første stopp var veging og der fikk eg ett lite sjokk, han veier nesten 13 kg. Da var han nesten 13.5 uker. Så dette blir nok en stooor gutt. Første gang eg veide han var han 8 kg, det var når han var ca 9 uker.

Så var tiden inne for vaksine nr 2 og helsesjekk. Qli har en liten brokk som Wivek sier er så liten at akkurat nå så tror hun at han ikke trenger å fjerne den. Han har 1 tekstikkel som vandrer, men det kan vær det ordner seg selv.

Han skulle ha en sprøyte og en nese vaksine og begge deler gikk over all forventning. Han er veldig glad i å være på bord, dette har me trent masse på hjemme også. Så at han fikk ligge på bordet og få masse godbiter fikk det med sprøyte osv til å bli noen som var langt unna hans oppmerksomhet.

Så langt så ser tannstillingen bra ut også, Luke måtte jo ha tannregulering, så eg krysser fingrene for at Qli ikke må gå gjennom den prosedyren.

SOSIALISERING

Lek med Milla

Qli har fått lekt med veldig mange hunder, både voksne og valper, han viser en veldig snill og tilbakeholdende side når han møter voksne hunder han ikke kjenner. Ellers så er han trygg og leken når han møter valper. Til høyre møter han en valp som var på besøk hos Veronika for å bli sosialisert, hun var 1 dag yngre enn Qli, men som en ser på bildet så er han ganske stor i forhold til henne.

Noe han virkelig har fått for seg er å dra meg med for å hilse på fremmede mennesker, da skal han sette seg foran de og si at vær så snill hils på meg, eg e veldig snill og grei.. dette er jo veldig gøy for meg å se siden eg fra før som er noe reservert. Men det kan bli for mye av det gode også. Så i det siste så har me trukket oss bort og trent kontakt for å kommer over akkurat den type hilsing.

Luke sier aldri nei til lek. Dette gjelder ute som inne, det blei noen raptusser inne hver kveld de første dagene/ukene, men har nå klart å holde det til 1 pr kveld de siste dagene. Ute har me frislipp hver dag, har vært på Veden, markene på Rustå og i hundeskogen i Sørmarka. Har foreløbig en god innkalling på han.

Full fart på markene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s